Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Πτωχεύουμε γιατί είχαμε τα πάντα!


Το εύστοχο άρθρο του Γιώργου Λακόπουλου που δημοσιεύτηκε στις 24 Μαρτίου 2010 από ΤΑ ΝΕΑ online.


Η λύση του ελληνικού οικονομικού προβλήματος σε δεκαέξι λέξεις: «Οριστική απομάκρυνση από τις συμπεριφορές,τις νοοτροπίες και τις πολιτικές που μας έφεραν στη σημερινή κατάσταση». Είναι η τελευταία φράση του Γιώργου Προβόπουλου στον πρόλογο της Εκθεσης που συνέταξε η Τράπεζα της Ελλάδος για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Η γενικότητα της διατύπωσης είναι και η δύναμή της ταυτόχρονα. Γιατί- όπως το συνηθίζει άλλωστε ο Προβόπουλος από τότε που ανέλαβε την κεντρική τράπεζα της χώρας- τοποθετεί και το πρόβλημα και τη λύση του πέρα από τους αριθμούς. Στους ανθρώπους! Αν μπορούσε, ενδεχομένως θα παράφραζε τη γνωστή ατάκα του Κέννεντυ: μη ρωτάς τι κάνει η ελληνική οικονομία για σένα, ρώτα τι κάνεις εσύ για την ελληνική οικονομία. Αυτή η προσέγγιση δεν είναι τεχνοκρατική, είναι πολιτική. Υποδηλώνει ότι όλοι μαζί το βουλιάξαμε το καράβι, όλοι μαζί θα το σώσουμε. Αν το σώσουμε.

Κάθε χώρα, όπως έχει τους πολιτικούς που της αξίζουν, τους συνδικαλιστές, τους δημοσιογράφους, τους επιχειρηματίες, τα ΜΜΕ, έτσι έχει και το δημοσιονομικό προφίλ που της αξίζει. Πίσω από τους αριθμούς υπάρχει το ανάγλυφο της κοινωνίας της. Οι Έλληνες βάζουν και σ΄ αυτό τη σφραγίδα της αντινομίας τους. Στη χρεοκοπία και την οικονομική κατάρρευση δεν φτάσαμε γιατί μας έλειψαν οι πόροι και οι ευκαιρίες. Αντίθετα, τα τελευταία τριάντα χρόνια η χώρα υπερενισχύθηκε με κονδύλια. Και τα επιμέρους συστήματά της που τώρα καταρρέουν- Υγεία, Εκπαίδευση, Διοίκηση, Πρόνοια, Γεωργία κ.λπ.- υπερχρηματοδοτήθηκαν. Και... γι΄ αυτό καταρρέουν.

Δεν υπάρχει άλλη οικονομία στον πλανήτη που καταστράφηκε λόγω εισροής πόρων. Πτωχεύουμε γιατί είχαμε τα πάντα. Αν η Ελλάδα ήταν φιγούρα του ελληνικού κινηματογράφου, θα ήταν ο Λάμπρος Κωνσταντάρας ως... Λάζαρος Χατζηφλόκας!

Πίσω από την οικονομική διαχείριση που απέληξε σε χρέη και ελλείμματα υπάρχουν οι πηγές της κακοδαιμονίας που επισημαίνει- περισσότερο με ουμανιστική διάθεση, παρά με οικονομολογική υπεροψία- ο κεντρικός τραπεζίτης: συμπεριφορές, νοοτροπίες, πολιτικές! Το ένα τροφοδοτούσε το άλλο και όλα μαζί το πολιτικό κλίμα που άνοιγε ανέμελα τη λεωφόρο της καταστροφής. Όλα έγιναν με τη συγκατάθεση της πιο ευτυχισμένης κοινής γνώμης της Ευρώπης! Οι κυβερνήσεις που διάλεγαν τον εύκολο δρόμο είχαν μαζί τους την πλειοψηφία του λαού. Αλλά αγνοούσαν αυτό που έλεγε ο θρυλικός Τζον Κένεθ Γκαλμπρέιθ: «Στα οικονομικά η πλειοψηφία είναι πάντα λάθος».

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Στα σπίτια μας υπηρέτες...

Τα καταφέραμε και πάλι...

Νιώσαμε δυνατοί να σηκώσουμε ανάστημα και να βροντοφωνάξουμε ότι "σας έχουμε στο χέρι κύριοι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Αν δεν μας βοηθήσετε, αν δεν μας δανείσετε και εάν δεν μας στηρίξετε, θα καταφύγουμε στο Δ.Ν.Τ. ή θα κηρύξουμε πτώχευση και το Ευρώ μας και η ενιαία Ευρωπαϊκή μας οικογένεια θα κλονιστούν διεθνώς και θα υποβαθμιστούν.
Μόνο που την ώρα που το "λέγαμε" (το λέγαμε σε εισαγωγικά γιατί άλλοι παίζουν στις πλάτες μας και στο μέλλον των παιδιών μας) δεν το πιστεύαμε "εμείς" οι ίδιοι και το είπαμε πολύ χλιαρά.
Και τα μεγαλύτερα λαμόγια και καρχαρίες της οικονομίας το έπιασαν.
Το έπιασαν και μας την έστησαν.
Δεν τους πιάσαμε στον ύπνο.
Αυτοί θα μας πάρουν και τον γρύλο (από το άρθρο του Αλέξη Καλοκαιρινού στα ΝΕΑ).
Και αυτό ήταν και το τέλος μας.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Έλληνες αναγκάστηκαν να ζητήσουν καταφύγιο στα απάνθρωπα εργοστάσια της τότε αναπτυσσόμενης Γερμανίας. Με σκυμμένο το κεφάλι δούλευαν από το πρωί μέχρι το βράδυ, για ένα κομμάτι ψωμί, σε γραμμή παραγωγής. Από εκεί και το γνωστό άσμα, "... είμαι το νούμερο 8, όλοι με ξέρουν με αυτό, είναι το όνομα μου...".

Τώρα ήρθε ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος, μόνο που αυτός είναι οικονομικός.
Και με τα χρόνια, οι απάνθρωπες μέθοδοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, καταργήθηκαν.
Πλέον ο Έλληνας δεν θα χρειάζεται να μετοικήσει για να δουλέψει κάτω από Γερμανικό ζυγό.
Θα δουλεύει πλέον στην πατρίδα του, στο τόπο διαμονής του, για ένα κομμάτι ψωμί.

Ξεπουλάμε καθημερινά όλα μας υπάρχοντα στους Γερμανούς.
Μπορεί να μην πουλήσαμε τα νησιά μας στους Γερμανούς όπως είχαν προτείνει (άλλωστε δεν το επιτρέπει η ιστορία μας και οι αγώνες των προγόνων μας) αλλά θα τους τα δώσουμε προς εκμετάλλευση. Τους δώσαμε τις τηλεπικοινωνίες μας, τους δωρίζουμε τώρα και το "φως" μας.
Τους δίνουμε προς εκμετάλλευση τα αεροδρόμια μας και τους αυτοκινητόδρομους μας, ενώ τους πουλάμε από την άλλη τον τουρισμό μας.

Και τι μας μένει εμάς;
Η Βουλή και οι τριακόσιοι; (αυτούς βέβαια πολύ ευχαρίστως να τους στείλουμε να δουλέψουν σαν νούμερο 8 αντί να μας δουλεύουν αυτοί !)

Ένα κρατίδιο θα γίνει η Ελλάδα και θα στενάζει, όχι πλέον από τη γερμανική μπότα, αλλά από τα γερμανικά συμφέροντα.
Και εμείς στα σπίτια μας υπηρέτες και υπάλληλοι των γερμανικών εταιριών...


ΥΓ σε καμία περίπτωση δεν θέλω να κινδυνολογήσω. Απλά "φοβάμαι γι αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα..."

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Ο γρύλος

 

του Αλέξη Καλοκαιρινού

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 22 Μαρτίου 2010
Από ΤΑ ΝΕΑ online

Εκτοξεύθηκαν τα spreads από ένα φραστικό λάθος του Πρωθυπουργού; «Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Δεν πρόκειται για λεκτικό σφάλμα. Στην τρέχουσα ελληνική, ο τύπος «βρισκόμαστε» χρησιμοποιείται και για το παρελθόν και για το παρόν. Στην παρελθοντική αναφορά, συνυπάρχει με τον μονοσήμαντο τύπο «βρισκόμασταν», τον οποίο, προς αποφυγή της παρεξήγησης, θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει. Αλλά, προς αποφυγή πάσης παρεξηγήσεως, θα μπορούσε να μη μιλήσει καθόλου. Η κυβερνητική ακράτεια λόγου δεν ωφελεί την ελληνική υπόθεση. «Αν δεν εγγυηθείτε τη σωτηρία μας εδώ και τώρα, θα πάμε στο ΔΝΤ» βιαστήκαμε να δηλώσουμε τις προάλλες στους Ευρωπαίους εταίρους μας. «Να πάτε, να πάτε» μας αντιγύρισαν εκείνοι που μας περίμεναν στη γωνία. «Δεν θα αφήσω τη χώρα να χρεοκοπήσει» βροντοφώναξε προχθές ο Πρωθυπουργός στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Πέρα από το χλιαρό χειροκρότημα που εισέπραξε, και μόνο ο δραματικός προσωπικός τόνος της δήλωσης αρκεί για να αντιστρέψει το περιεχόμενό της στη σκέψη όσων μας παρακολουθούν από απόσταση.

Φαίνεται ότι ζούμε σε μια παρεξήγηση. Αλλά δεν είμαστε απλώς τα θύματά της. Θεωρήσαμε ότι ήταν αρκετό να εξαγγείλουμε μέτρα για να πέσουν σε μια νύχτα τα επιτόκια δανεισμού. Τα επιτόκια μπορεί να έπεφταν αν είχαμε την ψυχραιμία να εφαρμόσουμε τα μέτρα κλείνοντας για μερικές εβδομάδες το στόμα μας. Αλλά, και να θέλουν, δεν τα αφήνουμε να πέσουν.

Μοιάζουμε με τον τύπο στο ανέκδοτο, που μένει από λάστιχο και πηγαίνει να ζητήσει γρύλο από γειτονική αγροικία. Στον δρόμο κουρντίζεται με το ενδεχόμενο ο ιδιοκτήτης να του αρνηθεί και φτάνοντας, μόλις εκείνος του ανοίγει την πόρτα, αντί να ζητήσει το εργαλείο, του λέει: «Άι στον διάολο κι εσύ και ο γρύλος σου». Στην περίπτωσή μας τα πράγματα είναι λίγο χειρότερα: δεν κοιτάξαμε καν μήπως έχουμε γρύλο στο πορτμπαγκάζ.

ΚΥΡ.... 25η Μαρτίου

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Κ Α Π Ο Τ Ε. . . . .
ΣΗΜΕΡΑ ..
ο χρόνος είχε τέσσερις εποχές
έχει δύο
δουλεύαμε οκτώ ώρες
έχουμε χάσει το μέτρημα
είχαμε χρόνο να πάμε για καφέ με τους φίλους μας
τα λέμε μέσω του MSN και Skype
είχαμε τις πόρτες των σπιτιών ανοικτές, όπως και τις καρδιές μας
κλειδαμπαρωνόμαστε, βάζουμε συναγερμούς και έχουμε και 5-6 λυκόσκυλα για να μην αφήσουμε κανέναν να μας πλησιάσει. Είτε είναι καλός, είτε κακός.
πίναμε νερό της βρύσης και ήμασταν μια χαρά
πίνουμε εμφιαλωμένο και ... αρρωσταίνουμε
παίζαμε με τους φίλους μας ποδόσφαιρο στις αλάνες
παίζουμε ποδόσφαιρο στο Playstation
είχαμε 2 τηλεοπτικά κανάλια και πάντα βρίσκαμε κάτι ενδιαφέρον να δούμε
έχουμε 100 κανάλια και δεν μας αρέσει κανένα πρόγραμμα
κυκλοφορούσαμε με ταπεινά αυτοκίνητα 1000 κυβικών και ήμασταν χαρούμενοι
κυκλοφορούμε με τζιπ 2.000 κυβικών και στεναχωριόμαστε που δεν έχουμε τζιπ ... 3000 κυβικών
είχαμε χρόνο για τον εαυτό μας
δεν έχουμε χρόνο για κανένα ....
η σκληρή δουλειά ήταν ιδανικό
είναι μαλακία
λέγαμε καλημέρα σε ένα περαστικό και τον ρωτούσαμε για την τάδε οδό
μας τένα λέει ο πλοηγός
ζούσαμε σε σπίτι 65 τετραγωνικών και ήμασταν ευτυχισμένοι ...
ζούμε σε σπίτια 120 τετραγωνικών και δεν χωράμε μέσα ...
είχαμε χρόνο να κοιτάξουμε τον ουρανό, να δούμε το χρώμα του, να ακούσουμε το κελάϊδισμα των πουλιών, να νιώσουμε την ευωδιά του βρεγμένου χώματος
τα βλέπουμε στην τηλεόραση
ζητάγαμε συγγνώμη από κοντά
το λέμε και με SMS
αγοράζαμε ένα παντελόνι και το είχαμε για δύο χρόνια
τώρα το έχουμε δύο μήνες και μετά παίρνουμε άλλο
τα περιοδικά έπαιρναν συνέντευξη από ανθρώπους σα το Σεφέρη
παίρνουν από την Βανδή ...
ξυπνάγαμε πρωί πρωί την Κυριακή για να πάμε στην εκκλησία
δεν πάμε γιατί οι παπάδες γίνανε μεσίτες και επιχειρηματίες
μαζευόμασταν όλη η οικογένεια γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι και αισθανόμασταν ενωμένοι και ευτυχισμένοι.
έχει ο καθένας το δικό του δωμάτιο και βρισκόμαστε μαζί στο τραπέζι κατα τύχη ..
οι τραγουδίστριες τραγουδούσαν με τη φωνή
τραγουδούν με το κορμί ...
ντοκουμέντο ήταν μια επιστημονική ανακάλυψη
ντοκουμέντο είναι ένα ερασιτεχνικό βίντεο που δείχνει δύο οπαδούς ομάδων να ανοίγουν ο ένας το κεφάλι του άλλου
είχαμε το θάρρος και τη λεβεντιά να λέμε «Έκανα λάθος».
Λέμε «Αυτός φταίει» ...
Τα παιδιά έβλέπαν στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια με τον Μίκυ Μάους, τον Σεραφίνο, τον Τιραμόλα
βλέπουν τους Power Rangers και τους Monsters με όπλα και χειροβομβίδες να σκοτώνουν και να ξεκοιλιάζουν ... τους κακούς.
νοιαζόμασταν για το γείτονα
τσατιζόμαστε αν αγοράσει καλύτερη τηλεόραση από εμάς ..
Ζούσαμε με ένα μισθό
ζούμε με τους μισθούς που ΘΑ πάρουμε
Κάποτε περνάγαμε υπέροχα στο ταβερνάκι της γειτονιάς, με κρασάκι, τραγούδι και κουτσομπολιό
μιζεριάζουμε σε ακριβά εστιατόρια ..
τα δανεικά τα έδινε ο αδελφός, ο φίλος .... 
μας δανείζουν οι τράπεζες
δουλεύαμε για να ζήσουμε
ζούμε για να δουλεύουμε
δεν είχαμε φράγκο στην τσέπη, μα ήμασταν τόσο, μα τόσο αισιόδοξοι, ακόμη κι ευτυχισμένοι!
έχουμε τα πάντα και τρωγόμαστε με τα ρούχα μας ...
Αυτό το «Κάποτε», το έλεγαν Ζωή ....

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Women through the ages...



Παρακολουθήστε ένα καταπληκτικό σε σύλληψη και εκτέλεση βίντεο από τον EggMan, διάρκειας
3 λεπτών, που αποτελείται από εικόνες από τα 500 χρόνια γυναικείου πορτραίτου στη δυτική τέχνη.

Το βίντεο αυτό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του Saatchi Gallery.









Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΝΑΙ !!!! ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ!!!!!!

Παραθέτω αυτούσιο το mail που μου ήρθε..
-----



Ε,ναι λοιπόν φταίω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω το μεγαλείο της δημοκρατίας που ζω, η οποία ρίχνει το φταίξιμο σε μένα τον δημόσιο υπάλληλο και εκπαιδευτικό που μετά από 12 χρόνια παίρνω 1300 ευρώ και πρέπει να πληρώσω εγώ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι πατριώτης όπως ο κ. Παπανδρέου και οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ οι περισσότεροι στο στρατό αλλά όμως νοιάζονται.

Φταίω εγώ που δεν μπορώ να καταλάβω ότι δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου βουλευτές, υπάλληλοι της βουλής, φοροφυγάδες, ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων, πρόεδροι ποδοσφαιρικών ομάδων, ιδιοκτήτες εφημερίδων και τηλεοπτικών μέσων, είναι όλοι πιο ίσοι στα προνόμια από τους υπόλοπους και ίσως και πιο πατριώτες και για αυτό δεν θίγονται από τα μέτρα.

Φταίω εγώ που δεν λέω να κατανοήσω τους εθνικούς λόγους για τους οποίους οι δικηγόροι δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, οι γιατροί δεν πληρώνουν φόρους, οι υπάλληλοι της βουλής παίρνουν 16 μισθούς.

Φταίω εγώ ο δημόσιος υπάλληλος που εκατομμύρια ευρώ δίνονται σε θνησιγενείς και μεταθανάτιες εφημερίδες μέσω κρατικών χρημάτων και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.

Φταίω εγώ ο εκπαιδευτικός γιατί αντί να κάνω ιδιαίτερα και να μην έχω οικονομικό πρόβλημα περιμένω να μου δώσει μισθό το κράτος.

Φταίω εγώ γιατί δεν μπορώ να αντιληφτώ ότι πρέπει να δώσω ως πατριώτης και το 13 μισθό για να μπορούν οι εργολάβοι να φτιάχνουν δρόμους με τριπλάσιο κόστος από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη. Για να μπορούν οι ίδιοι εργολάβοι να εισπράττουν υπέρογκα ποσά από τα διόδια και μετά μέσα από τις εφημερίδες τους και τους σταθμούς τους να στοχοποιούν τους δημόσιους υπαλλήλους για το χάλι της οικονομίας. Για να μπορούν να προβάλλουν και να προωθούν τους πολιτικούς της αρεσκείας τους. Αλήθεια ποιοί εργάστηκαν στα μεγάλα έργα και με τι μεροκάματα;

Φταίω εγώ που δεν νοιώθω πατριώτης για να δώσω και το 12ο μισθό στο κράτος για να μην αποδίδει κανένας καναλάρχης ασφαλιστικές εισφορές αγγελιόσημα και κάθε ιδιοκτήτης εφημερίδας να μπορεί να έχει αφορολόγητο ποσό από τον τζίρο του και να μπορούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να είναι στη μισθοδοσία υπουργείων.

Φταίω εγώ που δεν έχω Πόρσε καγιεν και offshore εταιρεία όπως όλοι οι καλοί πατριώτες και που πιστεύω ότι νόμιμο είναι μόνο ότι είναι και ηθικο.

Φταίω εγώ ο προδότης της πατρίδας που δεν δίνω και τον 11ο μισθό μου για να μπορούν οι τράπεζες να δηλώνουν πριν λίγα χρόνια αστρονομικά κέρδη τετραπλάσια σε σχέση με τις ευρωπαικές και μόλις τα στελέχη τους έπεσαν έξω να τους δίνει το κράτος 22 δις ?. Βλέπετε για να πλουτίσουν λίγοι πατριώτες τραπεζίτες πρέπει όλοι εμείς για 2 δις ? να φάμε παντεσπάνι.

Φταίω εγώ ο τεμπέλης δημόσιος υπάλληλος που το κράτος χαρίζει δις σε φαρμακευτικές εταιρείες για εθνικούς λόγους και δεν συλλαμβάνει λαθρέμπορους καυσίμων όταν είναι πρόεδροι ΠΑΕ.

Φταίω εγώ που δεν είμαι τόσο πατριώτης για να βοηθήσω με το μισθό μου τους εργατικούς επιχειρηματίες του ιδιωτικού τομέα που έχουν τη χαμηλότερη φορολογία στην Ευρωζώνη και δεν φορολογούνται τα μερίσματά τους.

Φταίω εγώ λοιπόν που λόγω έλλειψης πατριωτισμού δεν μπορώ να αντέξω το γεγονός ότι για το κράτος εγώ ο εκπαιδευτικός των 1400 ευρώ θεωρούμαι δαπάνη περικοπτέα και ίσως και σπατάλη.

Για όλους αυτούς τους λόγους προχωρώ κι εγώ στα δικά μου επώδυνα πλην όμως αναγκαία μέτρα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και παροτρύνω και όλους όσους νοιώθουν το ίδιο να τα ακολουθήσουν για το δύσκολο χρονικό διάστημα που έρχεται. Προτείνω λοιπόν σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους μέχρι να μας δώσουν πίσω τα χρήματα που μας παίρνουν τώρα ή μέχρι να φυλακιστούν κάποιοι πολιτικοί ή να δημευτούν περιουσίες φοροφυγάδων να θυμούνται τα εξής.

1. Δεν αγοράζω τίποτα πέρα από τα πολύτως αναγκαία. Για τα υπόλοιπα εάν δεν μου κάνουν επί τόπου έκπτωση 20% όσο και η απώλεια του εισοδήματός μου δεν τα αγοράζω. Ας κινηθεί η αγορά από τους τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.

2. Δεν βγαίνω έξω για καφέ εάν δεν μειώσουν κατά 20% την τιμή του. Το ίδιο και για το σινεμά θέατρο και λοιπά.

3. Δεν αγοράζω εφημερίδα για λόγους τάξης καθώς όλες μας θεωρούν την αιτία του κακού αλλά και γιατί επιδοτούνται από το κράτος.

4. Δεν επιβραβεύω με τηλεθέαση δημοσιογράφους που επιχαίρουν ως είναι φυσικό σε μίσθαρνα γλοιώδη υποκείμενα οικονομικών συμφερόντων.

5. Δεν πιστεύω κανένα δημοσιογράφο αν δεν αποκαλύψουν ποιοι και πώς καταχράστηκαν δις ? την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων; Αν δεν μας πούν πόσοι Έλληνες εργάτες επωφελήθηκαν των μεγάλων έργων και εάν καταβλήθηκαν οι εργατικές εισφορές; Εάν δεν μας πουν πόσα διόδια έπρεπε να πληρώνουμε και τι είδους κομπίνα γίνεται με τους εργολάβους που παίρνουν διόδια πριν κατασκευάσουν τους δρόμους. Εάν δεν μας αποκαλύψουν ποιοι δημοσιογράφοι πληρώνονται από υπουργεία.

Παρόλο δε που δεν είμαι και τόσο πατριώτης προτείνω στην κυβέρνηση που σίγουρα όλοι είναι πατριώτες τα εξής μέτρα περιμένοντας να μας πει και κάποιος πόσα δις ? θα απέφεραν

1. Φορολόγηση 1% των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

2. Φορολόγηση 40 % των επιχειρήσεων.

3. Φυλάκιση για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ

4. Φόρος 5% επί των στρατιωτικών δαπανών.

5. Παύση χρηματοδότησης ΠΑΕ και ΚΑΕ.

6. Παύση χρηματοδότησης ιδρυμάτων πρωθυπουργών.

7. Παύση χρηματοδότης εφημερίδων και ιδιωτικών καναλιών με κρατκή διαφήμιση

8. Οι πλούσιοι που φυλάσσονται από αστυνομικούς να καλύπτουν και τη μισθοδοσία τους

9. Οι επιχειρηματίες να συμβάλλουν και αυτοί επώνυμα αν όχι με 20% τουλάχιστον με 10% έκτακτη εισφορά ως καλοί πατριώτες που δεν είμαστε εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι.

10. Φόρος 10% στα έσοδα από τα διόδια χωρίς να αυξηθεί η τιμή γιατί οι εργολάβοι είναι και οι περισσότερο πατριώτες από όλους.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Τρισδιάστατη ψευδαίσθηση...




Μέχρι σήμερα η τεχνολογία που είχε αναπτυχθεί, μπορούσε να αποδώσει τρισδιάστατες εικόνες με τη χρήση μόνο ειδικών γυαλιών ή με ειδικές οθόνες (4D) που άρχισαν να κυκλοφορούν στην αγορά.
Πλέον τα αποτελέσματα στην επεικόνιση τέτοιων εικόνων είναι μαγευτικά και εξίσου τρομακτικά.
Αν και προς το παρόν κουράζει πολύ, στο μέλλον τα πάντα θα αποτυπώνονται σε τρεις και τέσσερις διαστάσεις.
Ήδη, έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στο εμπόριο video projectors (Infocus, DepthQ, κλπ)με δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών στο σπίτι!!!
Αν και ακούγεται τρομακτικό, το κόστος των μηχανημάτων αυτών κυμαίνεται από 800-1.500 ευρώ (!!!), ανάλογα με τις δυνατότητες που διαθέτουν.

Απολαύστε την ...

Αναγνώστες