Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Βάραμε Πρόεδρε να σε βαρώ...

Ψάχνοντας τη πρόσφατη νομοθεσία που ψηφίστηκε στη Βουλή μας, εν καιρώ κρίσης και αγωνίας για το ΔΝΤ, για τα spreads, για τη πτώχευση του κράτους, για τις περικοπές που σχεδίαζε η κυβέρνηση και περιμέναμε με μεγάλη αγωνία να ακούσουμε και να ξέρουμε τι σημαίνει αυτό για τις τσέπες μας και για το μέλλον των παιδιών μας, έπεσα πάνω σε ένα άρθρο, που περισσότερο για αστείο μου έμοιαζε, αντί για πραγματικότητα.
Ο τίτλος του "Δωρεάν παραχώρηση κατοικίας από τον Ο.Ε.Κ. για συνδικαλιστές θύματα βίας".
Δεν πίστευα στα μάτια μου.
Το διάβασα 3-4 φορές για να καταλάβω ότι κάποιος δεν έκανε πλάκα.
Δεν ξέρω ποιον συνδικαλιστή αφορά το συγκεκριμένο άρθρο και ποιος είναι ο/οι τυχερός/οι που θα πάρει/ουν ένα κεραμίδι να βάλουν το κεφάλι τους από κάτω και να νιώσουν ότι το κράτος τους υπολογίζει για όλα αυτά που έχουν προσφέρει. Να νιώσουν μια σιγουριά βρε αδελφέ. Δεν είναι λίγο να σε δείρουν στα καλά καθούμενα, συνδικαλιστής πράμα.
Και μην μου πείτε ότι οι άνθρωποι έχουν αποκτήσει αναπηρία 67%. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό!!!

Αυτό είναι κράτος δικαίου είπα από μέσα μου.
Μεριμνεί για τα θύματα βίας αυτού του τόπου.
Συγχαρητήρια στον Πρωθυπουργό και στον υπεύθυνο Υπουργό αυτής της χώρας.
Εύγε στην Υπηρεσία, εύγε στον Ο.Ε.Κ..

Δεν μπορεί, θα βρω κάποια ρύθμιση, λέω, και για το παιδί που είχε "σκοντάψει" στη ζαρντινιέρα ή για την κακομοίρα τη μάνα που έχασε, από βομβιστική ενέργεια, το ένα της παιδί και έμεινε τυφλό το άλλο. Όλα τα μεριμνεί αυτό το κράτος, δεν μπορεί θα έχει μεριμνήσει και γι αυτούς.
Όμως, όσο και εάν έψαξα, όσο και εάν δεινοπάθησα να βρω άκρη μέσα στους νόμους και τα τρυπάκια της, δεν βρήκα τίποτα γι αυτούς και για κανένα άλλο πολίτη αυτής της χώρας, θύμα βίας είτε περιθωριακών στοιχείων αλλά ούτε θύμα του ίδιου του κράτους.

ΕΥΓΕ στο ΚΡΑΤΟΣ του ΔΙΚΑΙΟΥ που μας ΚΥΒΕΡΝΑ...



Δια του λόγου το αληθές, ακολουθεί ο νόμος.....


1 σχόλιο:

  1. Τουλάχιστον ανάμεσα σε τόσα κακά, υπάρχει κι ένα καλό. Ευτυχώς που τελικά γίνεται πράξη αυτό που από την πρώτη στιγμή είχε υποσχεθεί η κυβερνηση, για με κάποιο τρόπο αναγνώριση της ταλαιπωρίας της Κούνεβα.

    Φυσικά ο συγγραφέας του άρθρου είναι τόσο άσχετος και δεν το γνωρίζει, ή κάνει ότι δεν το γνωρίζει, ή βαριέται να σκεφτεί και έτσι άγεται και άγει άλλους σε λάθος μονοπάτια.

    Η διάταξη αυτή είναι η φωτογραφική ρύθμιση που είχε ειπωθεί ότι θα γίνει για να μπορεί να δωθεί επίσημα και νομικά κατοχυρωμένα αυτό που έταξε ο υπουργός στην Κούνεβα. Ένα σπίτι.

    Δε γινεται να φωνάζουμε (όλοι μας) για την Κουνεβα και τελικά όταν το δίνουν το σπίτι να αντιδρούμε.

    Αλλά έτσι είναι ο Έλληνας: ΌΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναγνώστες